Chaletverhuur "De Zeemeeuw"

Zeeland: land van zon, zee en strand!

Omgeving

In de omgeving zijn veel mogelijkheden voor leuke uitstapjes. Het vakantiechalet ligt op loopafstand van uitgestrekte stranden, de boswachterij (het grootste bos van Zeeland), duinen en de dorpen Burgh en Haamstede. Zowel in Burgh als in Haamstede kunt u bij een grote supermarkt boodschappen doen. Verder hebben beide dorpen diverse winkels en restaurants. In Burgh kunt u bij een leuke ouderwetse bakker lekkere zeeuwse bolussen halen en pannenkoeken eten in de pannenkoekenmolen.

de puntBij de Punt (rotonde) in Westenschouwen kunt u via de trap naar het strand. Rondom de rotonde liggen restaurantjes en een snackbar (cafetaria) waar ze friet in een puntzak verkopen. Ook in de strandpavijoenen op het strand kunt u terecht voor een hapje en een drankje.
In het prachtige natuurgebied zijn wandel-, fiets-, moutainbikeroutes en ruiterpaden uitgezet.

duinen
U kunt vanaf het park door de duinen naar Renesse fietsen of via de zuidkant van het eiland naar Zierikzee met haar historische centrum. De vuurtoren West Schouwen vindt u bij Nieuw-Haamstede. Een mooie manier om de vuurtoren te bereiken is per fiets. Dan komt u ook langs het zweefvliegveld.

Andere bezienswaardigheden en attrakties in de omgeving zijn:
- waterwereld - werkeiland Neeltje Jans (onderdeel van de Deltawerken) - Korenmolen van Burgh - De Plompetoren (van het vergane dorp) - Manege Lisiduna - Golfbaan - de haven van Burgsluis - historische centrum en winkelstraten van Zierikzee- Winkelstad Middelburg - Historische centrum van Vlissingen - watersnoodmuseum Ouwerkerk - Veere met haar beschermd historische stadsgezicht- Domburg.

© 2006-2010 www.mijn-eigen-website.nl